Ruim 400.000 kinderen in Nederland (1 op de 9 kinderen) groeien op in een achterstandspositie. Deze kinderen worden dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van geldgebrek. Mede om deze reden zet Kiwanis zich in voor kinderen.


Kiwanis

Kiwanis is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie, die is verenigd in serviceclubs en zich richt op het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. In Zoetermeer zet de organisatie zich in voor kinderen in Zoetermeer en omgeving die in een minderbedeelde situatie leven. De leden en het netwerk van Kiwanis helpen kinderen door projecten pragmatisch aan te pakken. We zamelen geld in en organiseren activiteiten die kinderen en hun omgeving direct helpen. Een goed voorbeeld hiervan is het Project kerstpakketten voor pleegouders: jaarlijks deelt Kiwanis aan ruim 150 pleegouders in Zoetermeer en omgeving kerstpakketten uit. Dit in samenwerking met Stichting Jeugdformaat. Help mee en geef om ieder kind!


Van Herwerden

Van Herwerden is een begrip bij fietsers. Al decennia lang werkt deze fietsspeciaalzaak hier hard aan. Het meer dan 100-jarige familiebedrijf staat garant voor kwaliteit, eerlijkheid en goede adviezen. Dit met een uitgekiend assortiment van de beste merken om het juiste advies te geven.
Het doel is dat klanten hun aankoop en hun ervaringen met Van Herwerden doorvertellen aan een ander; de basis voor het bestaan van onze winkel. Ze hebben enthousiaste en betrokken adviseurs in de winkel en een werkplaats met uitsluitend gediplomeerde vaklui. Kortom kwaliteit is hier de gewoonste zaak van de wereld.

John van Herwerden: Onze motivatie is om nauw betrokken te zijn bij een jaarlijks terugkerend fietsevenement en bij voorbaat dichtbij de natuur en weg van het autoverkeer. En wat he-le-maal fantastisch is dat we kinderen steunen die niet kunnen doen wat de meeste kinderen wel toebedeeld is.


Ayers Rock

Ayers Rock – vernoemd naar de reusachtige rotsformatie in het midden van AustraliĆ« – is een activiteitencentrum met stoere in- en outdoor activiteiten. We verzorgen de perfecte dag uit voor bedrijfsuitjes, teambuilding, kinderfeestjes en familie- en vrijgezellenfeesten. De adrenaline verhogende activiteiten worden gedaan in een grote klimhal van ruim 650m2 met wanden tot wel 17 meter hoogte en op het buitenterrein van ruim 3.000 m2. Op het buitenterrein bevinden zich een klimwand van 550m2, de vernieuwde survivalbaan, de kano’s in hun eigen gracht en de boogschiethal.
Daarnaast is er een groot terras met loungebanken aan het water, waar heerlijk in de zon geborreld en gegeten kan worden na een uitgebreide wandeling door het Buytenpark. Tijdens de pauze of achteraf is het bovendien mogelijk om in het gezellig restaurant The Rock, te lunchen, te borrelen of te dineren. Tot slot beschikt Ayers Rock over kleinere en grotere zalen die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden.